Renault "Megane" vs. Opel "Astra"

Renault "Megane" vs. Opel "Astra"

Renault "Megane" vs. Opel "Astra"

Pripadaju istom segmentu, međusobni su konkurenti na tržištu, tanka je granica koja ih razdvaja. Koliko sličnosti i razlike ima izmađu ova dva hečbek modela?

Što ih duže posmatrate sve vam se više čini da su Renault "Megane" i Opel "Astra" dva indentična automobila, nastala od istog proizvođača. Ocene stručnjaka su da su oba automobila napravljena modernim i dobro stilizovanim dizajnom, oba imaju aktivno zadnje vešanje i oba su se otarasila dvolitarskih agregata kako bi uštedeli na težini i potrošnji goriva.

Sada i "Megane" i "Astra" imaju turbo-dizel agregate zapremine 1.6 litara koji daju 160 konja snage dok benzinski agregati iste zapremine daju oko 200 konja.  Kada je najprodavanija verzija u pitanju (jeftini dizelaši) Renault nudi 1.5 dCi agregat koji daje 110 konja dok Opel nudi 1.6 CDTi motor koji daje indentičan broj konja. "Megane" ima maksimalni obrtni momenat veći za 40Nm, oba automobila ubrzavaju do 100 na sat za 11 sekundi a maksimalna brzina je kod "Astra" modela veća za 7km/h.

Dimenzije oba modela su indentične, razlika u kapacitetu prtljažnika iznosi 10 litara, odstojanje od zemlje je isto dok po pitanju brojki različiti podaci pričaju različitu priču pa je teško odrediti ko je u pravu. Što se izgleda tiče ukusi su različiti a naš glas dobija Francuz.