Reli udes snimljen iz prvog lica

Reli udes snimljen iz prvog lica

Reli udes snimljen iz prvog lica

Svi su svesni koliko opasnosti nosi vožnja u reli automobilu ali to nikako ne umanjuje užas kada se iz prvog lica gleda ovaj snimak nesreće na trci.

Čak i na asfaltu, pri brzini kojom se kreću automobili u reli šampionatu, i najmanja greška može biti opasna po život. Zato hvala Bogu na čeličnom kavezu, zaštitnim sedištima sa jakim pojasevima i na bezbednosnim kacigama.

Reli vozač Stiven Pot i njegov kopilot Nikolas Pire su imali tu nesreću da su morali da istestiraju svu bezbednosnu opremu na svom automobilu "Renault Clio R3" kada je auto zakačio neravninu na putu a zatim poleteo u vazduh pre nego što se nekoliko puta prevrnuo na reli trci koja je vožena u Belgiji.

Kamera koja se nalazi na komandnoj tabli nam iz prvog lica prenosi snimak udesa za koji se jasno može reći da je bio velike siline i da jauci vozača nisu samo od straha. Iako je situacija bila prilično opasna obojica vozača su iz vozila izašla samo sa manjim modricama.

"Potrešeni jesmo ali nismo povređeni. Na trenutak smo samo mogli da vidimo štetu na automobilu pre nego što smo prebačeni u lokalnu bolnicu radi preventivnih ispitivanja kako bi otklonili svaku sumnju oko naših povreda," rekao je Stiven Prot.