Redizajnirani BMW X5 koncept u Njujorku

Redizajnirani BMW X5 koncept u Njujorku

Redizajnirani BMW X5 koncept u Njujorku

Nemački proizvođač BMW je za predstojeći sajam automobila u Njujorku najavio redizajniranu verziju svog koncepta X5.

Pored ranije najavljenih modela M4 kabriolet, X4 krosover, 4-Series Gran Coupe, BMW je sada potvrdio da će se u "Velikoj jabuci" pojaviti i jedizajnirani koncept X5 koji je prvi put viđen na prošlogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu.

"Prvobitni koncept je detaljno dorađen i spreman je da se pojavi u Njujorku," stoji u saopšteju BMW-a, mada nikakvi dodatni detalji vezani za automobil nisu poznati osim da će u ponudi biti 2.0 motor sa unutrašnjim sagorevanjem snage 240 konja.

Za raniji konceptni model je bilo poznato da će se 2.0 motor upariti sa električnim motorom snage 94 konja koji bi ovom SUV vozilu pružio autonomiju od, kada ide samo na struju, 30 kilometar vožnje uz maksimalnu brzinu od 120 km/h.

Procenjena potrošnja je 3.8 litara na 100 kilometara, dok je emisija ugljen-dioksida svedena na 90 grana po pređenom kilometru. Što se ubrzanja tiče, BMW X5 od 0 do 100 ubrza za nešto manje od 7 sekundi.

Iako za potvrdu ostalih detalja vezanih za ovaj automobil moramo da sačekamo sajam  zvaničnu objavu kompanije iz Minhena, poznato je da će X5 definitivno početi da se proizvodi. To je potvrdio Norberz Reithofer, šef kompanije, na predstavljanju modela X7.