Rabrenoviću se smeši Zlatna Kaciga

Rabrenoviću se smeši Zlatna Kaciga

Rabrenoviću se smeši Zlatna Kaciga

Vladica Rabrenović na poslednji reli sezone 2011 u Ub odlazi sa velikim ulogom. Iza sebe ima po dve titule reli Šampiona, u klasi N3 i generalci iz 2009-te i 2010-te godine, a trenutno, nakon tri održana takmičenja, ponovo je vodeći u obe konkurencije.

 
Zlatna Kaciga se „smeši“ ali trka je završena tek kada se prođe kroz cilj. Koliki, i da li uopšte postoji neki psihološki pritisak otkriva nam sam Rabrenović.
 
„U ovom trenutku ne razmišljam o Kacigi i za mene je ova trka kao i svaka druga. Ja sam stvarno takav da nikada nisam išao na trku da budem drugi. I u Puli prošle godine sam imao dosta kritika zbog borbe sa Stanićem iako sam mogao da vozim sa laktom na prozoru. Ono što je istina je činjenica da od plasmana i ove trke u mnogo čemu zavisi naša budućnost u reli sportu. Pametni ljudi bi rekli da treba da samo završim reli, konkretno bar jedno mesto iza Višnjića, ali ja znam da od toga nema ništa.“ Znači od kalkulacija neće biti – „Kad se stavi kaciga i kada sat počne da odbrojava 5-4-3-2-1 ima samo jedan položaj gasa...PUN. Znam da stavljam sve na kocku ali samo sa tim tempom imam punu koncentraciju i tada sve funkcioniše kako treba. Da se odmah razumemo. Biće trke, neće biti „jajarenja“ i ko je bolji neka pobedi.“
 
Ub je novi reli u kalendaru i ove godine se organizuje po prvi put. Nove staze za sve ali i novi organizator ASK Leonhart pred kojim je težak zadatak – „Raduje me nov organizator i opet se pokazalo da u ovim teškim vremenima, kao i u slučaju sa MM Power-om, takmičari preuzimaju organizaciju i nedaju da se ovaj sport ugasi. Pozdravljam napore ASK Leonharta i nadam se da će uz pomoć opštine Ub u ime prerano preminulog Mirka Mlađenovića Cikire ovaj reli postati tradicionalan. Raduje me što znam da će na ovom takmičenju biti najviše publike od svih relija ove sezone. Na Lekiću kao glavnom favoritu, Višnjiću, Zečeviću, Ostojiću i meni iz klase N3 kao i ostalim momcima koji budu startovali je da to poverenje gledalaca opravdamo. Znači „Pedal To the Metal – Gas do Daske.“
 
Na kraju da Vas podsetimo da jedan reli pre kraja posada Rabrenović/Radivojević vodi u generalnom plasmanu Šampionata Srbije u reliju sa 48 bodova ispred Petrovića (koji na žalost neće startovati u Ubu) sa 43 i Srđana Višnjića koji je iz tri takmičenja sakupio 40. U klasi N3 do 2000ccm situacija je nešto manje „napeta“ i Rabrenović je sakupio 68, sedamnaest više od Višnjića dok trećeplasirani Zečević u svom kontu ima 40. Rabrenović će prema najavama digitron ostaviti u Švedskoj a nama prirediti još jednu dobru trku. Uživajte 21. avgusta na stazama u okolini Uba.
 
WRR Team PR preko Plumrace