Prvi Srpski vozac F1

Prvi Srpski vozac F1

Prvi Srpski vozac F1

Miloš Pavlović, 24-godišnji Beograđanin, naš najuspešniji automobilista svih vremena. Jedini Srbin koji je danas na korak od najbržeg cirkusa. Braća Šumaher, Alonso, Montoja, Kultard, Baton, Miloš Pavlović. Zvuči neverovatno?
Razvoj njegove karijere i dosadašnji rezultati identični su ili bolji u odnosu na vozače koji su trenutno u Formuli 1, a niko sa ovog područja, uključujući celu istočnu Evropu, nije postigao više.
Počeo je proleća 1991. godine na karting stazi na Adi Ciganliji. Vozio je 193 trka, startovao sa pol pozicija 53 puta, pobedio 40 puta. Svetski prvak u kartingu postao je 1996, a pre toga je dva put trijumfovao na prvenstvu naše zemlje. Dva put je bio vicešampion evrope i dva put regionalni prvak Italije.Zahvaljujuci tim rezultatima međunarodna organizcija FIA dodelila mu je specijalno prizanje karting hitory makers. Prošle godine postao je šampion u World series light šampionatu.

Miloš Pavlović je trenutno na prekretnici u karijeri. Ono što mu nedostaje jeste podrška države i veliki sponzori, koji ga na sve načine ignorišu. Da li zbog neobaveštenosti ili nečeg drugog, ali činjenica koja se ne može izostaviti jeste da vozač u Formuli 1 uglavnom postaje „preduzeće“ sa godišnjim obrtom od 500 miliona dolara.

Ove godine ima nameru da se takmiči u šampionatu „World Series by Renault 3000“, koji je zamišljen kao najprestižnije takmičenje posle Formule 1. Pobednik kao nagradu dobija test u Formuli 1 sa timom Renoa, ali da bi Miliš startovao, nedostaje 420.000 evra, što je mala suma u odnosu na ono što bih doneo sponzoru ulaskom u jedan od bolida F1. Ovo je jedini put da se udje u F1 bez novca, da budeš izabran samo zato što vrediš kao vozač.