Promocija Chery modela G5 i M1 EV na stazi NAVAK

Promocija Chery modela G5 i M1 EV na stazi NAVAK

Promocija Chery modela G5 i M1 EV na stazi NAVAK

Uvoznik Chery vozila za Srbiju, Kvis d.o.o., održao je promociju modela G5 i M1 EV na stazi NAVAK u Subotištu, gde je novinarima premijerno predstavio ove modele.

Uvoznik Chery vozila za Srbiju, Kvis d.o.o., održao je promociju modela G5 i M1 EV na stazi NAVAK u Subotištu, gde je novinarima premijerno predstavio ove modele.

Radi se o modelima kojih nema u prodaji kod nas. G5 se trenutno prodaje na kineskom tržištu pod nazivom Riich G5, dok je M1 EV koncept električnog automobila.


G5 je elegantna limuzina D segmenta čiji dopadljiv dizajn u samom startu obećava.

Trenutno se prodaje na Kineskom tržištu dok se njegov dolazak u Evropu očekiuje krajem 2012-te. Dolaskom u Evropu ovaj automobil bi pretrpeo određene promene među kojima i promenu agregata, novi agregat bi bio poboljšan i ispunajvao bi euro 6 standarde. Interesantno za ovaj automobil je i podatak da je bio prvi automobil srednje klase koji se je takmičio na jednoj od najzahtevnijih staza Nirburgringa. Sa rezultatom od 8 minuta i 56 sekundi ostvario je zavidno vreme.

U proizvodnu liniju modela G5 su uložena velika sredstva. Uvedena je nemačka KUKA, automatska fleksibilna linija, kakvu koriste BMW i Volkswagen. KUKA je najbolji svetski proizvođač fleksibilnih proizvodnih sistema, robota, mašina za spajanje i oblikovanje.

Ovaj automobil, kao i ostali automobili Chery proizvođača, dolazi sa bogatim paketom opreme u standardnoj opremi. G5 u seriskoj opremi nudi automatski dvozonski klima uređaj sa digitalnim podešavanjem jačine i pozicije duvanja napred i pozadi. Udobna, električno podesiva sedišta od prirodne kože, u kombinaciji sa grejačima čine da osećaj enterijera bude isti kao u svim vozilima iz premium klase. Što se tiče multimedije ovaj model poseduje bluetooth, kameru za vožnju unazad i druge najmodernije opcije znatno olakšavaju vožnju.

Xenon farovi, električni podizači stakala, elektropodesivi retrovizori, tempomat, samo su pojedini dodaci sa liste bogate opreme ovog modela.

G5 uzima u obzir sve aspekte bezbednosti tako da se svi savremeni uređaji aktivne i pasivne bezbednosti nalaze se na spisku standardne opreme vozila (AIR-BAG x 8, prelomiva letva volana, čelična ojačanja, ESP, ABS, EBD...)

M1 EV je koncept automobila sa električnim pogonom.

Chery M1-EV je električno vozilo zasnovano na platformi Chery S18, stvoreno je prema načelu kompanije "sigurnije, energetski efikasnije, više naklonjeno prirodi". Automobil je opremljen visoko efikasnim sinhronim motorom sa stalnim magnetom i baterijom visoke snage napravljene od litijuma i gvožđe-osfat.

Performanse M1 EV su uporedive sa benzinskim motorom. Autonomija mu je 160km dok je maksimalna brzina 120km.

Prenosni punjač i običan priključak za kućnu strujnu mrežu omogućavaju jednostavno punjenje baterije. Punjač omogućava automatski prekid napajanja, u skladu sa kapacitetom baterije čime se obezbeđuje bezbedan proces punjenja baterija.

Tokom usporavanja ili kočenja, vozilo može kontrolisati motor i time omogućiti pretvaranje mehaničke u električnu energiju koju skladišti u baterije.

Inteligentni prikaz informacija na ekranu prikazuje informacija o preostaloj količini energije, pojavljuje se upozorenje o niskom nivou energije, punjenju i greškama u sistemu.

Dizajn modela M1 EV čini da izgleda agilnije i privlačnije. Jednostavan prednji deo i bočna strana čine ga još kompaktnijim što doprinosi sjajnom utisku.

Ovim modelima Chery pokazuje svoju ozbiljnost u proizvodnji automobila kao i smer svog budućeg poslovanja, tako da u budućnosti možemo očekivati dosta iznenađenaj sa njihove strane.

Srđan Petrović