Proba na Zalužanima

Proba na Zalužanima

Proba na Zalužanima

Po oceni gledalaca, mehaničara, takmičara i ostalih zgubidana, reno klio Zorana Kastratovića definitivno je najatraktivniji automobil koji je pre dve nedelje u Kragujevcu viđen na prvoj kružnoj trci.

Po oceni gledalaca, mehaničara, takmičara i ostalih zgubidana, reno klio Zorana Kastratovića definitivno je najatraktivniji automobil koji je pre dve nedelje u Kragujevcu viđen na prvoj kružnoj trci. Mali, brz, snažan, ali i neposlušan leteo je oko Šumadija sajma, vođen sigurnom rukom starog asa volana Kastra, koga mnogi znaju još kao i odličnog tjunera.Za narednu trku koja se ovog vikenda održava na auto motodromu Zalužani kod Banjaluke, Kastratović je prilično poradio na novom takmičarskom čedu.

- Još kada smo ga sklapali nismo imali dovoljno vremena da sve uradimo i naravno ispitamo, tako da smo dosta toga probali na uličnoj stazi u Kragujevcu. Znali smo da je auto izuzetno kratak, a užasno snažan, tako da nije imao dobro ležanje u brzim krivinama. Zbog toga smo ovih dana užurbano radili na aerodinamičkom potisku, tačnije ugradili smo mu zadnji spojler – rekao je Kastratović direktno iz radionice u telefonskom razgovoru.
Najbolji način da se ugrađene novine probaju opet će poslužiti zvanično takmičenje. Ovoga puta imaće više sreće jer je reč o sasvim pristojnom objektu, koji se polako privodio krajnjoj nameni, a to su auto i moto trke.

- Zalužani spadaju u brze staze, tako da će to biti odlična prilika da isprobamo sve što smo uradili po pitanju ležanja automobila, kako na pravcima tako i u krivinama. Do sada smo imali sreće i prošli smo bez pehova. Čitav tim i ja samo zadovoljni jer smo počeli od dobre osnove i položili praktično sve testove. Verujem, da sve što ne budemo uradili na Zalužanima, imaćemo da priliku da sredimo do Grobnika, jer su staze skoro iste konfiguracije – poručio je Kastro.

Izvor: plumrace.com