Preporođeni SAAB debitovao modelom 9-3

Preporođeni SAAB debitovao modelom 9-3

Preporođeni SAAB debitovao modelom 9-3

Švedski proizvođač, kojeg su svi već otpisali, se vratio iz mrtvih modelom 9-3 koji nam donosi kombinaciju pogona na električnu energiju i kineskih delova.

Kompanija NEVS je sigurno imala težak put da oživi prežaljeni SAAB, pogotovo što je u pitanju potpuno nova orijentacija proizvodnje električnih automobila koji koriste većinom kineske delove. Nakon što je model 9-3 predstavljen u benzinskoj verziji u septembru prošle godine sada je stigla i električna verzija.

NEVS za sada ne želi da otkrije previše detalja koji se tiču nove verzije, a prvi primerci koji su napravljeni su otišli odmah put Kine gde će se nastaviti sa daljim testiranjima. Prvi kontigent od 200 vozila je već "kaparisan" i otići će u kineski grad Quingdao.

Ono što se zna jeste da će model 9-3 dobiti neke stilske promene a da će glavna baterija biti smeštena na dno šasije kako bi se zadržao centar ravnoteže. Procenjeni domet ovi vozila je oko 200 kilometara, ali se očekuje da on bude povećan pre početka serijske proizvodnje sa kojom će se početi kasnije u toku godine. SAAB 9-3 u elekričnoj verziji će se naći na tržištu 2015.