Preko dve hiljade kažnjenih vozača u aprilskoj akciji

Preko dve hiljade kažnjenih vozača u aprilskoj akciji

Preko dve hiljade kažnjenih vozača u aprilskoj akciji

Policijska akcija koja je sprovedena u aprilu, a koja je značila kontrolu brzine tokom 24 časa, pokazala je da na putevima ima dosta vozača koji krše propise i rezultirala je velikim brojem napisanih kazni.

Akcija saobraćajne policije koja se dogodila u aprilu, a koja je imala naziv "Blic maraton", imala je jasan cilj, da se kontrolom brzine tokom 24 sata, uz pomoć svih raspoloživih radarski uređaja, otkrije što veći broj onih koji voze iznad ograničenja brzine.

Rezultati su itekako vidljivi jer je tokom jednog aprilskog dana zabeleženo čak 2 423 prekršaja prekoračenja brzine. Od ovog broja protiv 650 vozača je pokrenut prekršajni postupak, u najviše slučajeva zbog ozbiljnog prekoračenja brzine u naseljenim mestima. Više je vozača, njih ukupno 1 773, koji su dobili minimalnu kaznu od 5 000 dinara koju mogu platiti u roku od osam dana u iznosu od 2 500rsd.

U policiji kažu da su zadovoljni rezultatima akcije i da ih posebno raduje što je veliki broj građana bio voljan da pomogne, odnosno da prijavi lokacije na kojima su oni primetili najviše bahatih vozača, kako bi se radari postavili upravo na tim mestima.