Predstavljena nova Mazda2

Predstavljena nova Mazda2

Predstavljena nova Mazda2

Mazda je danas otkrila potpuno novu Mazdu2, istovremeno kada je nekonvencionalni proizvođač automobila pokrenuo proizvodnju nove generacije subkompakta u svojoj fabrici Hofu jugoistočno od Hirošime.

Četvrti član Mazdine nove generacije ispod zapanjujućeg “Kodo - duša pokreta” dizajna, koji pršti energijom, krije čitavu paletu vrlo efikasne SKYACTIV tehnologije.

Uz dobitnu kombinaciju performansi, ekonomičnosti, sigurnosti i za Mazdu svojstvenog užitka u vožnji, nova Mazda2 ima potencijal ponoviti ogromnu popularnost svojih sestara - Mazde CX-5, Mazde6 i Mazde3 - kada u jesen krene u prodaju u Japanu. Dodatno razvijenom i poboljšanom tehnologijom i ergonomijom iz spomenutih vozila, najnovija Mazda2 trebala bi podignuti letvicu suparnicima u ključnom B-segmentu, koji u Evropi predstavlja najveći deo tržišta.

S potpuno novom Mazdom2 premijerno će u Evropi biti predstavljen i novi mali dizelski motor, SKYACTIV-D 1.5, zajedno sa SKYACTIV-G 1.5* benzincima različitih snaga. Uz SKYACTIV karoseriju, podvozje te ručne i automatske menjače, Mazda2 će dobiti i inovativni MZD Connect sistem povezivanja u automobilu, zatim u segmentu vodeći raspon i-ACTIVSENSE tehnologija za povećanje aktivne sigurnosti te izuzetno prostranu i prefinjenu unutrašnjost.

Nebrojeno puta hvaljena zbog svojih kvaliteta i izuzetne pouzdanosti, od svojeg predstavljanja 1996. do danas, Mazda2 proizvedena je i prodana na globalnom nivou u više od 2,4 miliona** komada. S novom generacijom Mazda donosi još jednu uzbudljivu interpretaciju subkompaktnog automobila za vozače širom sveta.