Predstavljena nova Mazda MX-5 Miata

Predstavljena nova Mazda MX-5 Miata

Predstavljena nova Mazda MX-5 Miata

Nakon dosta pompe i najava konačno je predstavljena nova Mazda MX-5 Miata četvrte generacije koja je postavila neke standarde kada je u pitanju klasa kabrioleta ali je u isto vreme zadržala sve one osobine zbog kojih je i zaradila sjajnu reputaciju koja ja prati.

Ako prvo krenemo o onome što je odmah uočljivo a to je sam dizajn automobila nova Miata je napravila veliki korak napred. Po stilu predstavlja neku vrstu kombinacije automobila Maserati GranTurismo i Jaguar F-Type. Prednji kraj sa "Kodo" dizajnom daje novoj Mazdi "opasan" izgled.
"Nikada ranije u istoriji ovog automobila jedan model nije tako precizno i do detalja obrađen i unapređen kao nova Miata. Jasno se vidi da je novi automobil širi i niži u odnosu na prethodnu generaciju. Haubu smo spustili što je moguće niže kako bi automobil pružao sjajan osećaj na putu," rekao je šef dizajnerskog ogranka u Mazdi.
Na zvaničnoj prezentaciji je još rečeno da je nova MX-5 Miata uspela da "smrša" čak 100 kilograma, što znači da je sada ukupna težina ovog automobila 1025 kilograma. Očekuje se da u ponudi budu kabrioleti sa mekih i tvrdim krovom.