Pravda stiže u F1?

Pravda stiže u F1?

Pravda stiže u F1?

Pilot u Formuli 1 koji već godinama svojim kvalitetom ne zaslužuje mesto u najbržem cirkusu na svetu mogao bih konačno da ostane bez sponzora a time i bez sedišta u narednoj sezoni.

Novac je glavna pokretačka snaga Formule 1 i ceni se daleko više od vozačkog talenta. O tome možda najviše zna naš Miloš Pavlović koji nikada nije dobio priliku da se nadmeće sa najboljima samo zbog toga što iza njega nije stao dovoljno jak sponzor. Da je Srbija kojim slučajem naftni magnat možda bi situacija bila drugačija.

Drugu stranu medalje najbolje poznaje Pastor Maldonado vozač u ekipi Lotusa koji nam dolazi iz Venecuele. Tridesetogodišnji pilot ne poseduje talenat koji je potreban za vrhunske rezultate i to svi znaju. Ali iza njega stoji sponzor koji Renou plaća godišnje neverovatnih 50 miliona dolara.

Međutim ekonomija njegove domovine je u problemima pa Maldonado možda ostane bez sedišta u 2016. ukoliko se uplata ne izvrši uskoro. Njegovo mesto bi u slučaju odustajanja zauzeo mladi Danac, Kevin Magnusen, koji spada u red talentovanijih pilota ali koji je zbog prejake konkurenije u Mekalrenu (Alonso/Baton) trenutno bez angažmana.