Požeg i Jeremić do trećeg mesta u klasi

Požeg i Jeremić do trećeg mesta u klasi

Požeg i Jeremić do trećeg mesta u klasi

Slovenački vozač Boris Požeg i naš internacionalni suvozač Aleksandar Jeremić uspešno su startovali u novoj sezoni na austrijskom Rebenland reliju koji se bodovao za austrijski šampionat i Mitropa kup (kup srednje Evrope).

U vremešnom, ali dobro pripremljenom Mitsubishi Lancer 8 Evolutionu, u veoma jakoj konkurenciji završili su reli na 16. mestu u generalnom plasmanu. U svojoj klasi 3 (bivša N4) završili na trećem mestu i domogli se dragocenih bodova.

"Veoma smo zadovoljni progresom koji smo imali kako je reli odmicao i uspešnom povratku Borisa Požega na reli staze. Imali smo jedno pucanje gume i kvar na interkomu. Kada se sve drugo uzme u obzir automobil nas je lepo služio, tim je odradio uspešno svoj deo i što je najvažnije, završili smo reli i uzeli bodove u Mitropa kupu. Reli je bio veoma atraktivan i sa dosta prljavog puta što je veoma značilo za gledaoce kojih je bilo u velikom broju."
 
Sledeće takmičenje za ovu posadu je sledeći reli austrijskog šampionata čuveni Lavantal reli koji se vozi 14 i 15. aprila. Što se tiče našeg internacionalca Jeremića, on već ovog vikenda startuje u hrvatskom šampionatu na Kumrovec reliju sa Tomijem Muhvićem u automobilu Mitsubishi Lanceru 9 Evolution.

Izvor:Plumrace