Piroćanci najčešće pijani sedaju za volan

Piroćanci najčešće pijani sedaju za volan

Piroćanci najčešće pijani sedaju za volan

Možemo se žaliti na loše automobile, loše puteve, lošu signalizaciju koliko god hoćemo ali umor i vožnja u alkoholisanom stanju ostaju najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda. Prema statistikama prednjače vozači sa juga Srbije.

Novine su prepune vesti iz crne hronike, na svakih par dana dođe do neke teške saobraćajne nesreće na našim putevima, vrlo često sa fatalnim ishodima. Stradaju vozači koji su preumorni, zaspe za volanom, izgube koncentraciju, ali i oni koji protiv logiče i razume reše da automobilom upravljaju u pijanom stanju.

Pirot se suočava sa istim problemom s time što je kod njih veliki procenat vozača koji pijani izazivaju nezgode i dalje u tinejdžerskim godinama. Devojka P.A. iz Pirota zakucala se u policijski "Punto" koji je stajao na semaforu. Ona se dala u beg ali su je policajci brzo uhvatili i dokazali da je imala 2.41 promil alkohola u krvi.

Samo par dana kasnije devetnaestogodišnji S.L. udario je u parkirani policijski automobil u Jevrejskoj ulici. I on se dao u beg ali su ga pripadnici interventne policije brzo sustigli. Imao je 2.3 promila alkohola u krvi i pride nije imao vozačku dozvolu.

Statistika je loša po Pirot. Njihov prekršajni sud je prošle godine 686 puta vozačima oduzimao dozvolu zbog raznih prekršaja ali najviše zbog vožnje u pijanom stanju (oduzete 283 dozvole) i agresivne, bahate vožnje. Ova brojka predstavlja porast od 40 procenata u odnosu na 2013. godinu. Ukupno 11 maloletnika vozilo je, bez dozvole naravno, i pojavilo se pred sudom.