Pirelli ostaje u Formuli 1

Pirelli ostaje u Formuli 1

Pirelli ostaje u Formuli 1

Pregovori nisu tekli po planu, bilo je dosta "natezanja", ali na kraju italijanski proizvođač pneumatika ostaje glavni dobavljač najprestižnijeg automobilskog natjecanja.

Italijanski proizvođač pneumatika "Pirelli" produžio je svoj ugovor sa Formulom 1 i ostaće glavni i jedini snabedevač ovog takmičenja neophodnim gumama i naredne tri sezone. Italijani su imali jaku konkurenciju u vidu "Michelin" kompanije koja je želela da se vrati u F1.

Objava je došla prošlog vikenda tokom kojeg je održana trka u Sočiju. Pirelli je već imao jedan povratak u F1 kada je 2011. preuzeo ulogu glavnog dobavljača od kompanije "Bridgestone". Ostaje da se vidi da li će Italijani uspeti da proguraju svoju ideju da se umesto dosadašnjih pneumatika dimenzija 13 inča koriste nešto veće gume, odnosno točkovi većeg obima i niskoprofilne gume.

"Pirelli" je bio pod oštrim udarom kritika kako vozača tako i članova timova zbog svoje navodne nepouzdanosti ali i zbog slabijeg prijanjanja na podlogu na koje su se žalili vozači. Međutim sada je ugovor potpisan i naredne tri godine su u "braku" ovaj proizvođač i svi timovi koji se takmiče u Formuli 1.