Pavlović: 'Razočaran sam početkom'

Pavlović: 'Razočaran sam početkom'

Pavlović: 'Razočaran sam početkom'

Srpski vozač Miloš Pavlović posle dve trke još nema osvojene bodove u šampionatu Serije Reno 3000. Nakon Zoldera i Monte Karla mladi Srbin sa superlicencom za Formulu 1 očekuje mnogo bolja izdanja na narednim trkama.Miloš Pavlović je u Monte Karlu odlično počeo. U kvalifikacijama je zauzeo šesto mesto, koje je održao i posle starta, a onda su nastali problemi. 'Želeo sam mnogo u Monte Karlu i siguran sam da bih se probio na vrh da nisam imao problema sa menjačem i gumama. U prvom krugu približio sam se Poljaku Kubiki i Francuzu Gomendiju i počeo da vršim pritisak na njih. Onda je počeo da me izdaje bolid', rekao je Miloš Pavlović.

Da li je kvar na kutiji menjača bio jedini razlog za odustajanje?
'Posle drugog kruga znao sam da je sve gotovo. U tom trenutku osećao sam se očajno i izgubljeno. Menjač me nije slušao, radio je šta je hteo i pitanje je bilo kada ću morati da odustanem. Bio sam ljut kao ris. Pronašao sam najbezbednije mesto na stazi i stao' istakao je Miloš Pavlović i dodao: 'Frustrirajući početak sezone za mene, kojem se stvarno nisam nadao. Ne mogu da verujem da na dve trke nisam osvojio poene. Ne vredi da tugujem. Moram da se koncentrišem na nastavak prvenstva'.

Sledeća trka šampionata Serije Reno 3000 biće vožena u Španiji, na stazi u Valensiji 3. juna. Do kraja šampionata u Seriji Reno 3000 ostalo je da se izveze još ukupno 14 trka, na sedam staza. Prva naredna je u Valensiji, a potom slede Le Man (Francuska), Bilbao (Španija), Ošersleben (Nemačka), Donington (Engleska), Estoril (Portugal) i Monca (Italija). 'Znam koji je moj cilj. Želim u Formulu 1 i nameravam da to i uradim. Ima još dosta da se vozi i sve je otvoreno, bez obzira na moj bodovni zaostatak za vodećima' poručio je Miloš Pavlović.