Parking mesto od pola miliona evra

Parking mesto od pola miliona evra

Parking mesto od pola miliona evra

Većina gradova u Srbiji ima problema sa manjkom parking mesta pa se mnogi vozači odluče da zakupe parking mesto. Slične probleme imaju i stanovnici Londona ali cena koju oni plaćaju za parking je astronomska.

Parking mesto je danas postalo sveto i skupo. Isped raznih firmi, prodavnica, lokala često stoji znak koji kaže da je parking mesto zakupljeno i rezervisano. Problema imaju i oni koji žive u zgradama jer nema garaža već automobili stoje na otvorenom. Isti problem postoji i u Londonu gde je jedna od skupljih nekretnina garaža.

Garaža veličine svega 13.5 kvadrata koja se nalazi u ekskluzivnom delu Londona, Čelziju, prodata je na aukciji za 457 000 evra. Iako je početna cena bila nešto preko 200 000 evra vlasnik je na kraju mogao biti zadovoljan jer je prostor koji je jedva dovoljan za jedan automobil prodao po ceni desetak Mercedes limuzina.
polovni automobili, auto oglasiMožda se ova suma čini kao previše za jednu garažu ali u obzir treba uzeti činjenicu da se cena kuće u pomenutom kraju kreće oko 3 miliona evra pa novi vlasnik garaže neće biti u dugovima zbog svoje nove investicije. Trgovina ovakvim garažama daje bolju zaradu nego prodaja polovnih vozila.