Ovo je nova Škoda Fabia

Ovo je nova Škoda Fabia

Ovo je nova Škoda Fabia

Retke su prilike kada možemo da novi model nekog automobila "usnimimo" bez mnogo šminke. Da li je ovo trenutak nepažnje češkog proizvođača ili se iza svega krije lukavo smišljen plan ne znamo, ali nema sumnje da je ovo gotovo sigurno novi model jednog od najuspešnijih automobila na tržištu Evrope.

Očekuje se da na predstojećem salonu automobila u Parizu, koji će se održati u oktobru, Škoda predstavi svoj model Fabia, tj. verziju za godinu 2015. Ovaj model je razvijan rame uz rame sa modelima Rapid i Octavia pa zato ne čudi što ima slične karakterističe, pre svega po pitanju svog mladalačkog izgleda.

Ali što čudi jeste da je ovaj auto uslika u toku testiranja bez imalo kamuflaže ili bilo kakve "šminke"  na sebi. Jasno je sa prvih slika da je novi model, u odnosu na dosadašnji, za nijansu širi i bliži asfaltu. Tu je i nešto veći međuosovinski razmak koji bi trebalo da obezbedi komfor unutar vozila.

Česi su se pri dizajniranju pre svega vodili da ovaj automobil bude ekonomičan i da smanji potrošnju goriva, pa je zato u ponudi sledeća paleta iz VW porodice motora: TSI benzinci zapremine 1.2 i 1.4 litara, dizel zapremine 1.6 litara a priča se i o modelu koji će imati motora sa svega hiljadu kubika snage.