Osveženi Fiat "Fiorino" pokazao nasmejano lice

Osveženi Fiat "Fiorino" pokazao nasmejano lice

Osveženi Fiat "Fiorino" pokazao nasmejano lice

Italijanski Fiat pokazao nam je osveženu verziju svog kompaktnog kombija koji je pored stilskih izmena dobio i agregat koji odgovara "Euro6" standardima.

Novi Fiat "Fiorino" je osvežen, dobio je novi prednji branik sa kojim ima pravo nasmejano (happy) lice i novi dizajn alu-felni. Unutar kabine imamo redizajnirani volan i ručicu menjača, na instrument-tabli imamo novu grafiku, a ekran od pet inča je sjajan način da kontrolišete navigaciju, DAB radio i uređaje povezano preko Bluetooth veze.Ono što je veoma važna novina jesu dva nova agregata koja su u skladu sa "Euro6" normama kada je emisija štetnih gasova u pitanju. Radi se o benzincu zapremine 1.4 litara koji daje 77 konja snage i turbo-dizel agregatu zapremine 1.3 litara koji raspolaže sa 80, odnosno 95 konja snage, u zavisnosti od varijante.

Zadnja vrata se otvaraju pod uglom od 180 stepeni a tovarni prostor iznosi 2.8 kubnih metara. Manje dimenzije vozila su pogodne za one koji dostavu vrše u samim gradovima jer se lakše snalazi na gustim ulicama. Fiat je najavio i dolazak "Adventure" verzija koja će imati M+S gume, dodatnu zaštitu branika i doblje prijanjanje na podlogu u zahtevnim uslovima.