Novi Renault "Megane RS" imaće preko 300 konja

Novi Renault "Megane RS" imaće preko 300 konja

Novi Renault "Megane RS" imaće preko 300 konja

Ulozi se konstantno povećavaju među brzim hečbek modelima. Nakon što je američki Ford prešao u vođstvo Francuzi žele da ih uhvati pa će njihov naredni adut imati preko 300 konjskih snaga.

Kada je Ford predstavio svoj model "Focus RS" koji raspolaže sa 345 konja snage Renault je znao da će njihov naredni automobil iz klase brzih hečbek modela morati da izađe na scenu sa minimum 300 konja pod haubom. Tako će i biti sa "Megane RS" modelom sledeće generacije.

Nezvanično najavljen za 2018. ovaj automobil doći će samo u verziji sa petoro vrata uz pogon na svim točkovima sa pomenutih 300+ konjsih snaga. Predviđa se da će mu cena na tržištu biti oko 30 000 evra. Aktuelna verzija iz dvolitarskog turbo motora izvlači "samo" 270 konjskih snaga što će kroz dve godine biti itekako malo.

Kupci će moći da biraju između verzija sa manualnim ili EDC automatskim menjačem, istim onim koji se nalazi kod "Clio RS" modela. Sigurno da VW, Ford i Seat ne sede skrštenih ruku već prate namere Reno-a pa će biti zanimljivo videti na koji način planiraju da pariraju Francuzima.