Novi Renault "Kaptur" je stigao u Rusiju

Novi Renault "Kaptur" je stigao u Rusiju

Novi Renault "Kaptur" je stigao u Rusiju

U Rusiji je pre nekoliko dana predstavljan Renault model "Kaptur", koji je zapravo verzija dobro poznatog "Captur" modela koja je prilagođenja tržištu Rusije.

Ono što većini vozača u ne tako urbanim delovima Rusije treba jeste automobil koji će imati pogon na svim točkovima. Zato je Renault odlučio da za njih napravi posebnu verziju svog evropskog modela "Captur", koji inače nema pomenutu opciju, koji će nositi oznaku "Kaptur" i imaće tako potrebnu funkciju.

Ovaj "ćirilica" model ja za 21mm duži od Evropljanina, gume su nešto širea rastojanje od zemlje iznosi 204mm. Dodatkom ovog modela sada je Renault ponuda u Rusiji narasla na četiri modela. Među kupcima su se već odomaćili Francuski/Rumunski Sandero Stepway, Duster i odlazeći Koleos.

Gledano od napred promena nema na prednjoj rešetki, farovima i haubi ali je prednji branik nešto robusniji, usisnik vazduha je veći a LED dnevna svetla su zaobljena u obliku slova C. Zadnji deo je nešto izdužen pa je krvo manje zakrivljen, zadnja svetla su zatamnjena a posebnu zaštitu dobio je zadnji branik.

Ponuda agregata još uvek nije obelodanjena ali je sva prilika da će prva opcija biti najnoviji benzinac zapremine 1.6 litara koji je Nissan konstruisao i koji se može naći na Duster modelu. Od dizelaša trebalo bi očekivati 1.2 TCe i 1.5 dCi motore. Unutar kabine primetne su sitne izmene a kao deo dodatne opreme izdvajaju se satelitska navigacija i automatski menjač.