Novi Nissan Murano

Novi Nissan Murano

Novi Nissan Murano

Treća generacija automobila Nissan Murano naći će se u prodaji ove jeseni, ali je novi model predstavljen publici na sajmu automobila u Njujorku.

Verovatno je ideja ljudi iz Nissana da svojim kupcima daju vremena da se priviknu na izgled novog Murana. Prva verzija ovog modela koja je predstavljena 2003. je blao pravo oličenje lepote automobila. Druga generacija koja je debitovala 2009. je imala velike promene koje se tiču enterijera ali malo toga je menjano po pitanju spoljašnjeg izgleda. Treća, najnovija generacija, je kako kažu u ovoj kompaniji "revolucionarna kada je izgled u pitanju".

Istina, Murano u mnogome podseća na Nissan Sports Sedan Concept, automobil koji je predstavljen na sajmu u Detroitu. Na oba modela su prisutni veliki "bumerang" farovi. Istog oblika su i zadnja svetla. Tu je i prednja rešetka u obliku slova U. Iako su mnogi detalji na ovom modelu u klasičnom japanskom stilu, iz kompanije Nissan kažu da je automobil dizajnira u njihovom studiju u Kaliforniji.

Što se motora tiče, Murano će pokretati V6 agregat zapremine 3.5 litara. Radi se i na hibridnoj verziji a poznato je i da će menjač biti automatski. Iako po izgledu deluje robusniji od svog prethodnika, novi Murano je za oko 100 kilograma lakši, što mu omogućava smanjenje u potrošnji za oko 20%.