Novi koncept iz VW-a

Novi koncept iz VW-a

Novi koncept iz VW-a

Jasno je u kom pravcu ide auto-industrija, SUV modeli će i u buduće vladati tržištem. Iako već imaju par modela iz ove kategorije Volkswagen ne želi tu da stane i uskoro možda dobijemo još jedan sportski džip.

Sajam automobila u Pekingu privukao je gotovo sve svetske proizvođače. Kako i ne bi kada je Kina za mnoge tržište broj jedan po pitanju prodatih automobila. Prva kompanija koja je uspostavila svoje prisustvo u ovoj mnogoljudnoj naciji jeste Volkswagen pa ne čudi što su svoj novi konceptni model predstavili upravo u Pekingu.

U pitanju je "T-Prime" konceptni model. Radi se u SUV automobilu koji izgleda spolja kao da je spreman za produkciju, obzirom da ovaj model nema neke nerealne zahteve od dizajnera i inžinjera. Međutim kada se uđe unutar kabine tu zaposlene u VW-u čeka pravi izazov.

Kao što je primetno nema opipljivih komandi, sve je skriveno iza staklenog panela. Prvo pitanje koje imamo jeste kako će se menjati brzine na ovom SUV-u, da li će to biti izvodljivo jednim dodirom, pretpostavićeno ekrana osetljivog na dodir.

Još uvek je naravno rano govoriti o agregatima koje bi ovaj model mogao da ima obzirom da je njegov razvoj tek u povodu ali sigurno će dobiti dvolitarski TSI agregat koji daje oko 250 konja snage što je dovoljno za ubrzanje od 6 sekundi i maksimalnu brzinu od 223km/h.