Novi Chevrolet Trax predstavljen u Njujorku

Novi Chevrolet Trax predstavljen u Njujorku

Novi Chevrolet Trax predstavljen u Njujorku

Na sajmu automobila u Njujorku Chevrolet je predstavio novu verziju svog modela Trax kojim želi da bude konkurentan u segmentu malih krosovera. Ukoliko vam ovaj automobil izgleda poznato to je zato što je gotovo indentičan kao model Buick Encore krosover.

Model Trax je baziran na istoj platformi kao i model Sonic. To znači da je on nešto manji od tipičnih krosovera kao što su Honda CR-V ili Chevrolet Equinox. Zato novi Trax ima i manji motor. U pitanju je četvorocilindrični motor zapremine 1.4 litara. Isti agregat već pokreće modele Encore, Sonic i Cruze. Kod modela Trax ovaj motor proizvodi 138 konjskih snaga i obrtni momenat od 200Nm. U ovaj automobil se ugrađuje šestostepeni automatski menjač. Vuča je na prednjim točkovima ali postoje i verzije sa vučom na sva četiri točka.

Po svom spoljašnjem izgledu, pre svega po izuzetnoj visini, u mnogome je sličan modelu Buick Encore, ali ga prepoznatiljiva prednja rešetka ipak prilično karakteriše. Ovaj model ima i manje hromiranih delova u odnosu na model Encore, ali zato je i njegova cena manja. Stoga, unutrašnjost je umesto kožom i drvenim detaljima opremljena uglavnom plastikom poput modela Sonic i Cruze.

Svaka od tri verzije modela Trax, a to su LS, LT i LTZ, je opremljena zadnjom kamerom, otključavanjem na daljinski, USB portovima, LCD displejom od 7 inča i MyLink sistemom za povezivanje. Očekuje se da prodajna cena ovog modela bude oko 15 000 evra.