Novi Chevrolet Cruize

Novi Chevrolet Cruize

Novi Chevrolet Cruize

Chevrolet je jasno stavio do znanja kupcima iz Kine da ih više ceni i poštuje od Amerikanaca jer je za razliku od tržišta Severne Amerike gde je predstavljena restilizovana verzija na sajmu automobila u Njujorku, na sajmu automobila u Pekingu izbacio potpuno novu verziju modela Cruze.

Nije slučajno Chevrolet izabrao baš sajam automobila u Pekingu za predstavljanje svoje nove verzije modele Cruze. Ovaj model je jedan od najprodavanijiih u Kinu u poslednjih nekoliko godina. Kompanija GM, koje je deo i Chevrolet, je prodala preko milion svojih vozila na ovo tržištu. Automobili C segmenta, kao što su Cruze, su najpopularniji u Kini i čine preko 50% kupljenih vozila. Kinezi su zaslužili novu verziju Cruza.

Cruze model koji je namenjem tržištu Kine ima nešto više uglađenu liniju i više podseća na konceptni model "Chevy Tru 140 S". Farovi su više "oštriji" i više udubljeni u prednju rešetku. Ova limuzina je agresivnijeg izgleda i više je oblikovana kao kupe verzija.

Što se tiče onoga što je ispod haube, novi model Cruze pokreću motori zapremine 1.5 i 1.4 litara. U ponudi će biti i manualni menjač sa sedam ili šest stepena prenosa i automatski sa šest brzina. GM tvrdi da je potrošnja poboljšana za od 14 do 21%.

Iz kompanije GM tvrde da će se kasnije i za kupce u Severnoj Americi pojaviti novi Cruz, ali da neće izgledati u potpunosti isto kao. Gotovo sigurno je da će imati, između ostalog, veće međuosovinsko odstojanje.