Novi Audi Q7

Novi Audi Q7

Novi Audi Q7

Zvanično je potvrđeno da će Audi predstaviti veči od svoja dva SUV modela početkom naredne godine, najverovatnije na sajmu automobila u Detrotu.

Za januar naredne godine Audi je najavio debi svog novi Q7 modela koji je njihov glavni adut u konkurenciji SUV vozila. Ljudi iz nemačke kompanije nisu želeli da ulaze u detalje, ali jasno je da su mislili na sajam automobila u Detrotu, najveći automobilski događaj u prvom mesecu godine.

Novi Audi Q7 će biti napravljen na platformi naredne generacije koja će nositi oznaku "MLV Evo". Veća zastupljenost aluminijuma znači da će novi SUV biti oko 360 kilograma lakši od sadašnje verzije. Ovakve izmene su više nego neophodne jer je aktuelni model na tržištu još od 2005.

Od agregata u ponudi će biti tri verzije trolitarskog TDI dizelaša, od 218, 272 i 320 konja snage. Najjača verzija će imati V8 TFSI motor zapremine 4.0 litara koji će biti izrađen u saradnji sa kompanijom Bentley. U zavisnosti od modela i zemlje u kojoj se isporučuje Q7 će dobiti sedmostepeni manualni ili osmostepeni automatski menjač.