Novi Audi A7 i S7

Novi Audi A7 i S7

Novi Audi A7 i S7

Trenutno aktuelni sajam automobila u Parizu doneo je mnoge premijere proizvodnih i konceptnih modela. Jedan od proizvođača koji je predstavio svoj "osveženi" model jeste i nemački Audi.

Došlo je vreme i da Audi A7 dobije novu, osveženu verziju. Ovaj kupe sa četvoro vrata je zadržao svoju sjajnu liniju i samo ga minimalne promene razdvajaju od trenutno aktuelne verzije. Izmene koje su odmah primetne tiču se svetala, kako prednjih tako i zadnjih.

Unutar kabine u ponudi su novi materijali i veći izbor boja, kao i "Beaufort" orahovo drvo i "Valcona" koža. Audijem "MMI" interfejs je deo standardne opreme kod svih modela A7 serije. Deo dodatne opreme su dispej od 7 inča, tačped kontrolor i "Bang&Olufsen" audio sistem.

Po pitanju izbora agregata neće biti promena u odnosu na trenutnu A7 verziju, što znači V6 motor sa 240 ili 310 konjskih snaga, ali će zato S7 modeli iz V8 motora izvlačiti 450 umesto dosadašnjih 420 konjskih snaga.

Audi navodi i određene izmene na sedmostepenom "S tronic" menjaču sa duplim kvačilom koji se nalazi u benzinskim modelima, dok će dizelaši zadržati sadašnji automatski osmostepeni menjač. Određeni modeli su dobili i nešto lakše kočnice.