Nova VW llimuzina premijerno u Pekingu

Nova VW llimuzina premijerno u Pekingu

Nova VW llimuzina premijerno u Pekingu

Sa sajmu automobila koji se trenutno održava u nama dalekoj Kini, među automobilima koji su svoju premijeru imali baš na ovoj smotri našao se i konceptni model nove limuzine koja nam dolazi iz Volkswagena.

Volkswagen je svojim konceptnim modelom koji nosi oznaku NMC (New Midsize Coupe) jasno rekao da nemački proizvođač želi da ovom limuzinom, koju pre svega odlikuju stilske karakteristike, bude direktan konkurent Mercedesovoj CLA limuzini koja beleži odlične rezultate i odličnu prodaju.

Model koji je predstavljen na sajmu automobila u Pekingu jasno pokazuje da će biti četvorosed koji je baziran na modelu Jetta, a koji bi trebalo da se nađe u proizvodnji 2016. i tako se smesti odmah iza modela Passat CC.

Na prednjoj strani se čitavom širnom vozila prostiru se jednostavne rešetke i LED farovi, što odmah asocira na mnoge slavne modele iz VW porodice. Kako bi se ovaj model doveo u vezu sa sportskom orijentacijom pozajmljen je zakrivljeni krov od modela CC. Tu su još i vrata bez rama i sasečeni zadnji kraj, što nam ipak govori da je ovaj model daleko od proizvodne verzije.

Sa dužinom od 460cm, dužinom od 184cm i visinom od 142cm je sličnih dimenzija kao aktuelni model Jetta, ali se očekuje da dimenzije proizvodnog modela budu nešto manje. Kako bi se poboljšao spoljašnji izgled za potrebe sajma su ubačeni i točkovi od 20 inča na koje su namontirane gume dimenzija 245/40.

Što se tiče motora, konceptni model NMC za sada nosi dvolitarski motor snage 217 konja koji ima maksimalnu brzinu od 244 km/h. Od 0 do 100 ovaj automobil ubrzava za 6.5 sekundi a kombinovana potrošnja se procenjuje na 6.4 litara

Proizvodnja je najavljena za 2016. i to u Volkswagen fabrikama u Meksiku i Kini.