Nova Škoda "Superb" sjajna na kreš-testu

Nova Škoda "Superb" sjajna na kreš-testu

Nova Škoda "Superb" sjajna na kreš-testu

Standardi bezbednosti u vožnji se stalno podižu pa proizvođači moraju biti inovativni i uložiti dosta novca kako bi ih pratili. Česi su pokazali da njihova najnovija limuzina nudu maksimalnu moguću bezbednosti za svoje putnike.

Nova Škoda "Superb" podvrgnuta je nedavno rigoroznom "Euro NCAP" kreš-testu. Češka limuzina se pokazala kao veoma bezbedna zaradivši maksimalnih pet zvezdica. Prilikom testiranja ocenjeni su zaštita odraslih putnika i dece, zaštita pešaka i bezbednosni sistemi na automobilu.

Ukoliko do nezgode dođe putnike čuva devet vazdušnih jastuka, ojačana šasija automobila i sistemi kao što je prinudno kočenje u slučaju udesa. Iako su sve ocene odlične najslabije, uslovno rečeno, ocenjena je zaštita grudnog koša vozača prilikom čeonog sudara kao i zaštita putnika na zadnjoj klupi prilikom udara u zadnji deo automobila.

Novi "Superb" model nije prvi Škoda automobila koji je dobio pet zvezdica na ovom testu. Pre ove limuzine maksimalnom ocenom ocenjeni su i "Yeti", "Citigo", "Rapid" i "Fabia" i "Octavia" modeli poslednje generacije. Obzirom da za svoju najveću limuzinu Česi tvrde da je njihov najbolji model do sada sebi nisu smeli da priušte loše rezultate na ovako bitnom testu.