Nova pobeda za Citroen u WRC-u

Nova pobeda za Citroen u WRC-u

Nova pobeda za Citroen u WRC-u

Sebastien Ogier i Žilijen Ingrassia odneli su pobedu na reli Kupu Jordana u poslednjem trenutku.

Kraj relija i podijum sa pobednicima je prikazan uživo na TV i mogao je da se gleda širom sveta. Posada Citroenovog Total svetskog tima odnela je pobedu sa dve desetinke sekunde, najmanjim razmakom ikada na samom kraju SRK trke. Sebastien Loeb i Daniel Elena, koji su stigli treći, sada su preuzeli vođstvo u ukupnom plasmanu u svetskom šampionatu vozača, dok se Citroen sada nalazi na prvom mestu Svetskog prvenstva proizvođača.

Sa 115 kilometara specijalnih etapa, drugog dana relija Jordana oštro su se takmičila četiri vozača u trci za pobedu: Sebastien Ogier, Sebastien Loeb, Jari-Mati Latvala i Petter Solberg. Loeb je postigao najbolji rezultat kada je postavio najbrže vreme u Yarkutsku (SS13), ali Jari-Mati Latvala je izvanrednom vožnjom pomerio sedmostrukog svetskog prvaka na treće mesto.

Pošto je izgubio desetak sekundi nakon što mu je otpala guma sa felne u SS15, Peter Solberg je odustao pošto je otišao u SS17. To je značilo da su Ogier, Gronholm i Leb nakon ovog neočekivanog incidenta, osigurali sebi mesto na podijumu. Ali, kojim redosledom?

Osvajanjem tri etape u nizu (SS17-19) Jari-Mati Latvala je zatvorio prostor Ogieru i preuzeo vođstvo od 5/10s neposredno pred sam cilj. Tog trenutka Loeb je odlučio da je bolje da se zadovolji trećim mestom. Ovo je ostavilo samo Latvalu i Ogiera u borbi za pobedu. Obojica su dali sve u završnoj fazi takmičenja. Članovi Citroen Total Svetskog Reli tima nisu mogli da veruju svojim očima kada su videli svoje vozače kako postižu najbrže vreme i odnose pobedu nad njihovim rivalom za samo 2/10s!

Vitro Group