Nova Opel Corsa

Nova Opel Corsa

Nova Opel Corsa

Pored modela Astra nemački Opel već 32 godine proizvodi i model Corsa koji se prodao u preko 12 miliona primeraka. Sada su na sajmu automobila u Parizu predstavili Corsu nove generacije.

Iako gledano spolja nova Corsa i ne izgleda toliko drugačije Opel tvrdi da promena itekako ima ali da su one vidljive pre svega iznutra. Corsa pete generacije je dobila novu šasiju, nove motore i kompletno izmenjeni sistem upravljanja.

Najviše je interesenata za trocilindrični ECOTEC motor zapremine 1.0 litara koji daju snagu od 90 konja a pritom ima kombinovanu potrošnju od 4.3 litara na 100 pređenih kilometara. Tu je i snažnija varijanta sa 115 konja. Oba motora su u skladu sa EURO 6 standardima.

Unutar kabine vidljivo je da se nije odstupalo od proverene Opel filozofije. Sve komande su praktične, precizne i ne zauzimaju nepotrebni prostor. Tu je novi ekran od 7 inča a za one koji žele da se razlikuju u ponudi su i Recaro sedišta.

Cena Opel Corsa automobila u Nemačkoj iznosi 11 980 evra za verziju sa troje vrata i benzinskim motorom zapremine 1.2 litara, dok verzija sa petoro vrata i istim motorom staje 12 730 evra.