Nova "Mazda2", prvi utisci

Nova "Mazda2", prvi utisci

Nova "Mazda2", prvi utisci

Za one koji najčešće putuju uskim gradskim ulicama lako manevrisanje, lako nalaženje mesta za parkiranje i mala potrošnja su najbitniji. Japanski proizvođač je odgovorio na njihove zahteve svojim najmanjim modelom. Evo kakav prvi utisak ostavlja mališan sa istoka.

Mazda je svoj model "Mazda2" napravilo kako bi vozačima koji najčešće putuju duž gradskih ulica olakšala život. Ovaj supermini lagano se provlači kroz gužvu, potrebno mu je minimalno mesta za parking a potrošnja je takođe jako mala. Prvi utisci su veoma pozitivni uz jednu malu manu.

Kada uđete u ovaj automobil odmah se osećate "kao kod kuće". Sve je na svom mestu, logično postavljeno i pristupačno. Dizajn automobila dobija sve pohvale a volan je jako precizan. Menjač zaslužuje posebne pohvale jer je veoma precizan i nema nepotrebnog međuprostora, ne morate "gađati" brzine.

Kao jedina mana, barem za sada, javlja se "i-stop" sistem koji bi trebalo značajno da uštedi na potrošnji goriva ali problem nastaje kada se motor "uspava" potrebno mu je, u nekim trenucima, previše vremena da se probudi pa na semaforu vozači iza vas mogu postati nestrpljivi.