Nova KIA Sedona

Nova KIA Sedona

Nova KIA Sedona

Na sajmu automobila u Njujorku svim posetiocima predstavila se nova KIA Sedona, koja bi trebalo da se bori za naklon kupaca sa modelima kao što su Honda Odyssey i Dodge Grand Caravan.

Na prednjoj strani su odmah jasno uočljive prednje rešetke sa farovima koji imaju LED diode i koji su dosta povučeni unazad. Sa zadnje strane, Sedona se ne razlikuje mnogo od ostalih mini-kombija, ali LED zadnja svetla i hromirani detalji je svakako ističu.

Što se unutrašnjosti tiče Sedona nije razočarala. Sve je vrhunskog kvaliteta i u mnogome podseća na enterijer daleko luksuznijeg modela Cadenza. Instrument tabla je široka, ekran osetljiv na dodir je tu za lako očitavanje navigacije. Mesta iza prednjih sedišta ima dovoljno, kako u drugom tako i u trećem redu. KIA u svojoj ponudi ima verzije sa sedištima za sedmoro i osmoro putnika.

Što se tiče onoga što je ispod haube, KIA raspolaže V6 motorom zapremine 3.3 litara koji isporučuje snagu od 276 konja, a tu je i šestostepeni automatski menjač. Nova Sedona ima nešto čvršću i stabilniju šasiju pa se očekuje da na testovima bezbednosti postigne bolje rezultate od prethodnih modela.