Nova Ford "Fiesta"

Nova Ford "Fiesta"

Nova Ford "Fiesta"

Nova generacija Ford modela "Fiesta" ne donosi radikalne promene ali automobil koji će se u prodaji naći početkom sledeće godine uspeo je da za klasu podigne sve što ga čini jako konkurntim na tržištu hečbek modela.

Ford je najavio novu generaciju svog modela "Fiesta" za početak 2017. Bazirana na postojećoj "Global B" platformi sedma generacija slobodno možemo reći čuvenog modela izmeniće svoje dimenzije za svega par milimetara, farovi će biti nešto manjeg prečnika, prednja rešetka je redizajnirana dok je "nos" automobila sada bliži obliku kocke.
polovni automobili, auto oglasi, ford ,fiesta
Kako će se korišćenjem postojeće platforme uštedeti na istraživanju, razvoju i testiranju Ford će višak novca preusmeriti na ono u čemu zaostaju u odnosu na konkurenciju a to su kvalitet enterijera i opcije koje su inače dostupna na većim automobilima.
polovni automobili, auto oglasi, ford ,fiesta
Nova "Fiesta" će imatu enterijer od mekih materijala koji će zameniti postojeće guminirane površine. Informatički sistem će biti u potpunosti unapređen jer je to polje koje beleži najbrži razvoj. "SYNC 3" sistem je tu da kontroliše satelitsku navigaciju, muziku i sinhronizaciju sa pametnim telefonima.
polovni automobili, auto oglasi, ford ,fiesta
Od agregata naravno da će u ponudi biti proslavljeni "EcoBoost" motori stime što će četvorocilindrični agregat snage 80 konja biti zamenjen isključivo trocilindričnim motorima sa turbo-punjačem. Cena za novi model biće oko 17 000 evra.