Nikola Miljković brilijantno do pobede

Nikola Miljković brilijantno do pobede

Nikola Miljković brilijantno do pobede

U nedelju po podne završen je 1. Zlatiborski reli, treće ovosezonsko takmičenje Otvorenog reli šampionata Srbije AMSS- SAS.Posle dva dana takmičenja i šest odveženih, od sedam predviđenih specijalnih ispita, prvi je na ciljnu rampu na platou ispred autobuske stanice na Zlatiboru stigla posada Nikola Miljković- Nebojša Pejičić , za volanom Honde Civic. Najmlađi šampion Srbije na kružnim i brdskim stazama je tako već u drugom nastupu na reliju ostvario prvu pobedu u karijeri.

Druga pozicija pripala je posadi Vladica Rabrenović- Radmil Radivojević, u Renault Cliju, koji su ujedno zauzeli i drugo mesto u klasi 2000 kubika, grupe N. Treće mesto u generalnom plasmanu i pobedu u svojoj klasi, 1400 kubika N i A, zauzela je posada Mile Cvjetićanin- Vukašin Tomić, u Yugu 1300.

U najmanjoj klasi, popularnom "malom N"- u, posle žestoke borbe slavio je Bajnobaštatin Ivan Maksimović, ispred Valjevca Tihomira Nikolića. Posebne simpatije zlatiborske publike pobrala je jedina dama srpskog relija, Jovana Jovanović, za volanom Volkswagen Pola. Odličan rezultat zabeležila je i jedna debitantska posada, Nenad Vićentić- Branislav Pijević, koja je u automobilu "reno klio ranjoti" zauzela visoko peto mesto u generalnom plasmanu, odnosno četvrto mesto u klasi 2000 kubika grupe N.

Premijerno izdanje Zlatibor relija bilo je toliko zahtevno da je gotovo polovina posada sa starta tokom takmičenja primorana da odustane. Među njima su bili i glavni favoriti za pobedu u generalnom plasmanu, Todor Stamenković (Mitsubishi Lancer EVO 9) i Vladimir Zečević (Peugeot 206 RC). Uprkos brojnim odustajanjima, organizatori relija su izrazili posebno zadovoljstvo jer je ceo spektakl prošao bez i najmanjeg incidenta. Veliki broj gledalaca kraj staze, pogotovo na subotnjem noćnom specijalnom ispitu, najbolji su dokaz da ASK Užice reli tim, uz pomoć Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibora, treba na sve načine da pokuša da ova manifestacija postane tradicionalna, a po mogućstvu i međunarodnog karaktera.

NEZVANIČNI REZULTATI
Generalni plasman: 1. N. Miljković – N. Pejičić, 2. V. Rabrenović – R. Rdivojević, 3. M. Cvjetičanin – V. Tomić, 4. V. Mirčić – B. Smiljanić, 5. N. Vićentić – B. Pijević

Izvor: Plumrace