Navijači Mančester Junajteda spremaju bojkot novog sponzora

Navijači Mančester Junajteda spremaju bojkot novog sponzora

Navijači Mančester Junajteda spremaju bojkot novog sponzora

Navijači Mančester Junajteda, pozvali su sve simpatizere tima sa Old Traforda na bojkot kluba i klupskog sponzora, a sve zbog najavljenog sponzorskog ugovora sa General Motorsom.

Navijači Mančester Junajteda, pozvali su sve simpatizere tima sa Old Traforda na bojkot kluba i klupskog sponzora, a sve zbog sponzorskog ugovora sa General Motorsom.
 
Kako prenosi Rojters, iza poziva na bojkot stoji udruženje navijača Mančester Junajteda (MUST), koje je prošle sedmice izdalo saopštenje u kojem su objašnjeni razlozi za ovakav potez.
 
"Bojkot ima cilj da jasno i glasno pokaže porodici Glejzer i klupskim sponzorima da bez navijača nema ni globalno snažnog brenda kakav je Mančester Junajted", stoji u saopštenju.
 
 
Da podsetimo, kompanija General Motors je krajem maja postala novi sponzor "crvenih đavola", a Chevrolet znak na dresu Mančester Junajteda koštaće kompaniju 56.7 miliona evra, s tim što će se svake naredne godine taj iznos povećavati za 2.1 odsto.
 
Navijači Junajteda smatraju porodica Glejzer koristi klub za pokrivanje troškova svojih drugih poslovnih poduhvata. Mančester Junajted će se prekosutra naći na berzi, gde će prodajom 16.7 miliona akcija pokušati da zaradi blizu 270 miliona evra.
 
N. Lasica - Auto Portal