Najduži hipi kombi na svetu

Najduži hipi kombi na svetu

Najduži hipi kombi na svetu

Pre više od pola veka Volkswagen je u lansirao svoj kombi koji je odmah izrastao u favorita svih koji su bili za ljubav i mir u svetu. Ovaj primerak je sigurno najveći dokaz o tome.

Tokom sedamdesetih godina prošlog veka kada je veoma aktivan bio hipi pokret nije bilo popularnijeg kombija za putovanje i druženje od Volkswagen "Type 2" kombija. Model koji je prvi put napravljen 1950. a proizvodio se sve do 2013. doživeo je mnoge prerade od strane entuzijasta. Ekipa iz Indonezija uspela je čak da postavi svojevrsni rekord.
Vahua Pamangkas je sa svojim timom od 30 radnika uspeo da od dva "Type 2" kombija napravi jedan sa ukupnom dužinom od 7.6 metara. To je ubedljivo najduži kombi ove vrste na svetu. Postojeći motor zapremine 1.5 litara nije bio dovoljan za uvećanu šasiju pa su u dugajliju ugradili dvolitarski agregat. Ukupne izmene koštale su ih oko 25 000 evra.
Ukupno je tokom 63 godine proizvodnje prodato preko 10 miliona primeraka. Poslednji modeli sklapani su u Brazilu ali su pre tri godine i oni otišli u istoriju nakon što je vlada te zemlje naložila da sva nova vozila moraju imati vazdušne jastuke. Kada je dužina u pitanju dosadašnji rekord iznosio je 6.9 metara.