Najbrži SUV na svetu

Najbrži SUV na svetu

Najbrži SUV na svetu

"Rat" na tržištu SUV automobila, koje se u poslednjih par godina pokazalo kao najprofitabilnije, nikako ne jenjava. Audi, BMW, Porsche, svi tvrde da je njihov model najbolji ali ovaj proizvođač se može pohvaliti da ima najbrži primerak.

Kada pomislite na SUV sigurno vam u kategoriju najboljih ulaze Porsche, BMW i Audi modeli. A kada je u pitanju najbrži. "Bentley" je testom potvrdio da se može pohvaliti modelom, a u pitanju je "Bentayga", koji ide preko 300 na sat, čime je najbrži sportski terenac na svetu.

Sigurno je prva asocijacija na "Bentley" vrhunski luksuz ali ne treba zaboraviti ni njihove monstruozne motore. Ovaj SUV raspolaže W12 TSI agregatom zapremine 6.0 litara koji daje 608 konjskih snaga uz maksimalni obrtni momenat od 900Nm.

Kada se zakorači unutar kabine tu vas očekuje pregršt kože i savršena finalna obrada, elegantni detalji uz Start/Stop tehnologiju, "AWD" komanda, dva režima vožnje Sneg/Trava i digitalna instrument-tabla koja je pokazala maksimalnu brzinu od 301 kilometar na sat.