Najava IV Beogradskog FAM relija

Najava IV Beogradskog FAM relija

Najava IV Beogradskog FAM relija

U beogradskom restoranu Monument održana je prva konferencija za medije povodom IV beogradskog FAM relija, koji se vozi 27. i 28. aprila na terenima Avale i Košutnjaka.

 
 
U organizaciji aktuelnog šampionskog kluba MM power, reli se boduje za Otvoreni šampionat Srbije pod patronatom Srpskog automobilskog saveza i AMSS- a, Centralnoevropsku zonu i Šampionat Hrvatske. Na startnoj listi nalaze se imena 43 posade iz Srbije, Hrvatske, Austrije, Švedske i Mađarske, što obećava pravi spektakl na osam predviđenih specijalnih ispita. 
Domaće uzdanice, Todor Stamenković i Vojislav Lekić, u svojim „micubiši lanserima EVO IX“, imaće težak zadatak na domaćem terenu da savladaju vrlo spremne i brze konkurente, poput Šebalja, Šaškina, Mađara Vavrike i ostalih, koji takođe voze „micubiši lansere“ evolucija VII, IX i X. Pored borbe u generalnom plasmanu, interesantni okršaji publiku očekuju i u borbi za trijumf po klasama, naročito u domaćem Šampionatu, u klasama I i II. Pažnju publike već tradicionalno privlači vožnja atraktivne Yovane Jovanović, koja u novu sezonu ulazi i sa novim suvotzačom, još jednom danom, Natašom Tunguz, koje su članice kluba organizatora.
 
Start relija zakazan je za subotu, 27. april, u 19:00 časova, u Vasinoj ulici, gde će u nedelju, 28. aprila, biti i cilj, tačno u 18: 31 časova. U subotu su na programu dva atraktivna noćna specijalna ispita, na Avali i Košutnjaku, koji će biti prava poslastica za sve ljubitelje relija. U nedelju je na programu šest specijalnih ispita, a vozi se po tri puta na Avali i Košutnjaku. S obzirom da je vremenska prognoza optimistična, biće to sjajna prilika da ljubitelji trka, ali i porodice željne izleta u prirodi, upotpune vikend ovim događajem.
 
Zbog održavanja relija, putevi na Avali i Košutnjaku biće zatvoreni u subotu od 18:00 do 22:00 sata, tj. u nedelju od 10:30 do 18:30. Vasina ulica, na potezu od Narodnog pozorišta do Stugentskog trga, biće u subotu zatvorena od 17:00 do 23:00 sata, a u nedelju od 17: do 22:00 časa.
 
Pored takmičarskog dela relija, klub „MM power“ spremio je još nekoliko propratnih iznenađenja za gledaoce. U subotu od 18.00 časova treba pogledati spektakularnu edukativnu pokaznu vežbu Crvenog krsta Beograda i Vračara, koja govori o špravovremenoj reakciji i pružanju prve pomoću u slučaju saobraćajne nezgode. Noćni specijalni ispit na Avali biće obeležen podrškom organizarima humanitarnog koncerta za malu Anđelu, koji će biti održan na platou ispod Avalskog tornja. 
 
Na kraju napominjemo da će „MM power“ pokloniti sugrađanima i koncert Željka Vasića, zakazan za subotu u 20:00 časova na mestu starta relija. S obzirom da je ovaj sjajni umetnik 20. aprila održao samo jedan koncert, Željko Vasić i „MM power“ su odlučili da ovaj drugi koncert bude javni, te je velika zabava u subotu uveče zagarantovana. Tom prilikom na konferenciji za novinare prisustvovao je i pevač, koji je pozvao svoje fanove da prisustvuju koncertu i da ostatak vikenda provedu uzivajući u trci.