Nagrada OPTIMA Banja Luka 2005

Nagrada OPTIMA Banja Luka 2005

Nagrada OPTIMA Banja Luka 2005

Prva trka je počela u 12h, prema planiranoj satnici, kada su startali veoma popularni jugići (klasa do 1150 ccm Yugo 55). Sa starta je poveo Lučić, koji je perfektnom vožnjom trku završio na prvom mjestu, ali iza njega se dešavala dramatična borba između Stevanovića, Nastasijevića i Borkovića, sa mnogo smena u redoslijedu. Ove godine su sudije imale pooštrene kriterijume o nesportskom ponašanju. Zbog toga je bio smanjen broj guranja i udaranja, ali je Borković ipak dizan na dva točka u nekoliko navrata.

Prva trka je počela u 12h, prema planiranoj satnici, kada su startali veoma popularni jugići (klasa do 1150 ccm Yugo 55). Sa starta je poveo Lučić, koji je perfektnom vožnjom trku završio na prvom mjestu, ali iza njega se dešavala dramatična borba između Stevanovića, Nastasijevića i Borkovića,
sa mnogo smena u redoslijedu. Ove godine su sudije imale pooštrene kriterijume o nesportskom ponašanju. Zbog toga je bio smanjen broj guranja i udaranja, ali je Borković ipak dizan na dva točka u nekoliko navrata.


Nakon njih startala je trka druge divizije, koja je bila čak i zanimljivija od prve. U klasi SP dobrim startom je poveo Banićević, a u stopu ga je pratio Ðurić, sve dok Banićeviću nije pukla guma. Žikiću je otkazao motor, a nisu nastupili Bakrač i Marinković, tako da je Lekić bio drugi, a Stojković treći. Klasa SS je sama po sebi bila nezanimljiva – Kastratović je apsolutno dominirao u klasi, pa i u celoj diviziji, ali je jedan spori takmičar iz te klase učinio klasu N do 1400 ccm još zanimljivijom. Naime, pored promene redosleda takmičara iz kruga u krug, kao i izletanja Komnenovića pri kočenju na lakat-krivini, u jednom trenutku ja na istoj krivini Isakov iz SS klase mnogo zasmetao Teziću, koji je ga je obilazio za krug, a u tom trenutku bio i u znatnom vodstvu ispred Tošića i Bulatovića.

Da bi izbjegao udar u Isakova, Terzić je morao sići sa staze i krivinu proći popreko, pri čemu je pao na treće mjesto, na kojem je i završio trku. To je okarakterisao kao planiran potez Isakova, te ga fizički napao nakon trke. Tošić je uložio prigovor na mjenjač prvoplasiranog Bulatovića, ali se isposavilo da je uglavnom sve u redu, osim malih nepravilnosti koje su još pod razmatranjem tehničke komisije.U zadnjoj trci za Šampionat SiCG, nije bilo uzbuđenja. Sa pol pozicije je startao Kulundžić i vožnjom bez greške trijumfovao u ovoj klasi. Vesnić je na startu izgubio drugu poziciju i tokom cijele trke bio Timotiću “na braniku”, ali ga do kraja trke nije uspio preteći, zbog slabijeg motora u automobilu.

Rezultati trke SiCG (prva trojica po klasama):

- KLASA 1, do 1150 ccm Yugo 55
1. Lučić Petar
2. Stevanović Zoran
3. Nastasijević Dušan

- KLASA 2, 1151-1400 N
1. Bulatović Dejan, Peugeot 106
2. Tošić Aleksandar, Peugeot 106
3. Terzić Žarko, Peugeot 106

- KLASA 3, 1401-2000 ccm SP
1. Ðurić Radomir, Alfa Romeo 147
2. Lekić Vojislav, Peugeot 306
3. Stojković Dragan, Alfa Romeo 147

- KLASA 4, do 1600 ccm Super Sport (bivša Hobby)
1. Kastratović Zoran, BMW 316
2. Atanacković Nebojša, Fiat X 1/9
3. Bađojić Bojan, VW Golf

- KLASA 5, do 2000 ccm ST
1. Kulundžić Andrej, Honda Accord ST
2. Timotić Zoran, Opel Vectra ST
3. Vesnić Milovan, BMW 320 ST

Sve u svemu još jedan odličan trkački vikend na Autodromu Zalužani kod Banja Luke. Svi takmičari su pohvalili organizaciju trke, kao i samu stazu, a verujemo i da će sve biti još bolje iduće godine!