Nadalu poklonili Mercedes, njemu se ne sviđa boja

Nadalu poklonili Mercedes, njemu se ne sviđa boja

Nadalu poklonili Mercedes, njemu se ne sviđa boja

Prošlo je punih pet godina od kada je španski teniser osvojio turnir na travi. Sreće je imao na takmičenju koje sponzoriše Mercedes. Nemci su nekadašnjem broju 1 poklonili svojim automobil ali mu je on našao zamerku.

Koliko su teniseri verni sponzorima i u kojoj meri su spremni da prkose zdravom razumu i logici pokazuje i poslednji primer. Teniser Rafa Nadal osvojio je turnir čiji je sponzor Mercedes. Pored trofeja i takmičarskih poena na poklon je dobio i Mercedes "AMG GT". Međutim, Španac je uspeo da mu nađe manu.

"Nije Kia ali je dobar," rekao je Nadal novinarima nakon što je na kratko ušao u kabinu. Ovo ne čudi obzirom da je Rafa vezan dugogodišnjim ugovorom za proizvođača iz Južne Koreje. Osim vrste automobila tenskom asu se nije dopala ni boja koju će vrlo verovatno promeniti.

I dok argumenata za promenu boje ima nikakve veze sa realnom procenom nema da je "Kia" bolja od Mercedesa, u bilo kom pogledu. Jesu njihova vozila napravljena po visokim standardima sa akcentom na luksuz kod pojedinih modela ali "AMG GT" je automobil koji niko na planeti ne bi odbio, osim ako ne razmišlja svojom glavom već ponavlja šta mu sponzori poruče.