Na lažnim auto-oglasima zaradili 8 miliona dinara

Na lažnim auto-oglasima zaradili 8 miliona dinara

Na lažnim auto-oglasima zaradili 8 miliona dinara

Visokotehnološki kriminal u Kragujevcu zaustavljan je zahvaljujući akciji policije i Posebnim tužilaštvom a grupa od devetorice osumnjičenih prevarila je brojne građane postavljanjem lažnih auto-oglasa na internetu.

Internet nam je omogućio da dosta lakše dođemo do polovnog automobila koji želimo, da odmah vidimo slike vozila i dobijemo gotovo sve podatke koji nas interesuju. Ali sajtovi na kojima se postavljaju auto-oglasi česta su meta prevaranat koji se predstavljaju kao lažni vlasnici automobila u pokušaju da kupce prevare.

U Kragujevcu je nedavno uhapšena devetočlana grupa ljudi koja se sumnjiči za visokotehnološki kriminal. Oni su od lažnih auto-oglasa zaradili oko osam miliona dinara. Glavni osumnjičeni je P.S. rođen 1973. godine koji je kupcima dostavljao svoj broj računa za uplatu novca za automobil uz laž da je on vlasnik automobila koji ih interesuje.

Još jednom ćemo upozoriti sve kupce polovnih automobila da nikakav novac ne uplaćuju unapred, na bilo kakve račune, da ne kaparišu vozilo koje nije na auto placu uz obećanje da je "na carini i za par dana stiže". Najbolje ocena je naravno kupovati lično od vlasnika bez bilo kakvog posrednika.