Murinjo ostao bez dozvole

Murinjo ostao bez dozvole

Murinjo ostao bez dozvole

Da se u uređenom društvu ne praštaju prekršaji ni onima koji se mogu videti na televiziji pokazuje i primer koji nam dolazi sa "ostrva", gde je jedan od najpoznatijih fudbalskih trenera ostao bez vozačke dozvole.

Žoze Murinjo se pre dve sezone vratio u svoj bivši klub Čelzi i sa njime u drugoj sezoni osvojio titulu u Premijer ligi. Nakon dve godine provedene u Italiji gde je trenirao Inter, sa kojim je uzeo titulu u Ligi šampiona, i tri sezone u prestonici Španija, izgleda da se portugalski stručnjak odvikao od vožnje desnom stranom kolovoza.

Šalu na stranu pedesetdvogodišnji trener londonskih "Plavaca" uslikan je saobraćajnom kamerom kako vozio 100 na sat u zoni gde je ograničenje 80 na sat. Murinjo je dobio zabranu upravljanja motornim vozilima u trajanju od šest meseci uz novčanu kaznu od oko 2 000 evra. Obzirom da je tokom karijere, trenerske naravno, zaradio preko 50 miliona evra, kazna mu neće teško pasti, ali će ga na treningde i obližnja gostovanja voziti neko drugi, možda Branislav Ivanović.

Portugalskom stručnjaku je ovo druga epizoda u Čelziju. Tokom svog prvog mandata doneo je dosta uspeha timu iz Londona, nekoliko domaćih titula kao i pobeda u kup takmičenjima, ali im je izmakao trofej u Ligi šampiona. Murinjo će sigurno uraditi sve da ovoga puta dođe do "Klempavka".