Mini Test - Smart For Two MHD

Mini Test - Smart For Two MHD

Mini Test - Smart For Two MHD

Muka Vam je od traženja mesta za parkiranje i gradske gužve? Želite da uživajte u vožnji po gradu bez stresa? Smart ForTwo je onda rešenje za Vas sa maksimalnim komforom, agilnošću, sigurnošću i štedljivošću.Ovaj mališan je u drugoj generaciji dobio nešto drugačiji kroj lima i porastao je za 20 cm. Posledica toga je da će dva odrasla putnika bez problema moći da krenu i na neku međugradsku, pa čak i dalju relaciju, obzirom da Smart ForTwo sada raspolaže sa neočekivanom količinom prostora.

Posledica većeg prostora je nešto zaobljeniji dizajn, koji je kod ovog mališana svakako morao biti podređen funkcionalnosti. Unutrašnjost daje Smartu specifičan dinamičan izgled pri čemu su dizajneri uočljivo sve podredili što je moguće većoj prostranosti.

Testirani model je imao agregat sa oznakom MHD (micro hybrid drive). Oznaka MHD predstavlja sistem koji je podešen tako da pri kočenju i brzini ispod 8 km/h gasi motor, a kada pustimo papučicu kočnice, opet ga pali. Na taj način obećava potrošnju goriva smanjenu za 8 procenata i emisiju CO2 manju za 9 g/km, što je sve u svemu pohvalno.

Menjač je robotizovani petostepeni sa mogućnošću automatske promene brzina. Motor oslobađa 52KW (70KS) i ugrađen je u zadnji deo vozila. Pokazao se kao elastičan i dovoljno startan. Potrošnja na testu se kretala oko 5.5L/100km, što je malo više od očekivanog.

Motor
Radna zapremina, (litara/cm³) 1.0 / 999
Konstrukcija motora 3-cilindrični redni
Maksimalna snaga KW (KS) 52 (70)
Maksimalan obrtni moment Nm pri 1/min 89 Nm pri 3.000 o/min
Emisija CO2 112g/km
Menjač Automatski 5 brzina
Performanse
Maksimalna brzina, (km/h) 145
Ubrzanje od 0-100 km/h, (s) 16.9
Dimenzije i masa
Dužina, (mm) 2695
Širina, (mm) 1559
Visina, (mm) 1542
Međuosovinsko rastojanje, (mm) 1.876
Zapremina prtljažnika (l) 220
Zapremina rezervoara (l) 33
Masa praznog vozila (kg) 750
Potrošnja goriva
U gardu, (l/100km) 6.1
Na otvorenom putu, (l/100km) 4.0
Kombinovano, (l/100km) 4.7
Vrsta goriva Benzin

Na kraju možemo reći da Smart ipak nema konkurenciju. Za svoje dimenzije je veoma kompaktan što omogućava čak i poprečno parkiranje. Odabraće ga pojedinci kojima novac ne predstavlja problem i kojima mnogo znači da budu drugačiji.

Pogledajte galeriju sa testiranja Smart For Two MDH

Pogledajte Video klip Test Smart For Two MDH

AutoPortal.rs u saradnji sa ABS show-om