Miljković kišni klinac

Miljković kišni klinac

Miljković kišni klinac

Treća trka šampionata Srbije na brdskim stazama i prva za regionalni Kup „Bezbednost na putevima”, održana je minulog vikenda na stazi Krčmarice nadomak Banjaluke u Republici Srpskoj.

Na dobro pripremljenoj stazi, ali izuzetno klizavoj, naročiti kada pada jaka kiša, najbolje se snašao Nikola Miljković dečak od 16 godina, najmlađi učesnik na takmičenju. Toliko je mali Nikola bio ubedljiv na treningu da će sa punim pravom poneti nadimak majstor za kišu.

Od naših takmičara u generalnom plasmanu prvi je Srđan Petrović Fox, iza njega je Darko Božilović koji je ponovo imao dosta tehničkih problema sa autom pa čak i jedno izletanja, Treći je bio Branko Zirojević koji je se ispred Miloša Brkića dovezao za samo 4 deseta dela sekunde.

U klasi mali N viđena je najzanimljivija borba. Trijumf Miljkovića ispred dosta iskusnijeg Stefana Jankovića, dovoljan je dokaz o kakvom se talentu radi. Treće mesto uzeo je Milovan Kujović.

Bez ijednog auto u klasi hibrid, ali je zato u klasi do 1400 kubika grupe A pobedio je Branko Zirojević, ispred Aleksandra Mladenovića. U klasi 1400 E, pobedio je iskusni Mario Zahirović, ispred Svetislava Isakova i takođe, ovog vikenda, jako maleroznog Uroša Brkića.

Miloš Brkić i Darko Božilović bili su jedini takmičari u klasama 2000 grupe A i E 1. Ubedljivim pobedama osigurali su titule, a ujedno se domogli laskavog priznanja Zlatna kaciga produkt tri šampionska zvanja.

Izvor: plumrace.com