Milan Markov - Pobednik Karting Kupa za Amatere 2009

Milan Markov - Pobednik Karting Kupa za Amatere 2009

Milan Markov - Pobednik Karting Kupa za Amatere 2009

U nedelju, 2. avgusta, na kartodromu Ada Huja u Beogradu, čak 60 takmičara se borilo za naslov pobednika Karting Kupa za Amatere 2009, koji je održan u organizaciji Karting Amaterske Lige (KAL) Beograda.

Pehar `na tri sprata`, koji je za pobednika obezbedio pokrovitelj takmičenja Sportski Auto Moto Savez Beograda, osvojio je dvadesetosmogodišnji Milan Markov iz Pančeva.

Inace, Markovu ovo nije prvo penjanje na pobedničko postolje, ali je - kako je sam izjavio,  najznačajnije u njegovoj amaterskoj karting karijeri. Posle prošlogodišnje titule vicešampiona Karting Amaterske Lige i ovogodišnje trenutne prve pozicije u klasi, na polovini ovogodišnjeg prvenstva za amatere, osvojena je i ova prestižna titula. Pehar je pobedniku uručio prošlogodišnji pobednik Luka Pavlićević i na taj način simbolično predao titulu.

Na takmičenju koje je održano na vrlo visokom nivou, s obzirom na mogućnosti mlade organizacije KALa koja postoji tek nešto više od godinu dana, učešće su uzeli takmičari - amateri iz gradova širom Srbije, kako bi se okušali u žestokoj konkurenciji ostalih karting amatera. Tako je ovogodišnji Kup prerastao sam sebe i u svoj drugoj sezoni umesto lokalnog poprimio nacionalni karakter. Medju takmičarima su bile i tri takmičarke, koje su svojim nastupom želele da pokažu da su ravnopravne muškoj konkurenciji. Marija, Ida i Magda su svojim plasmanima to i dokazale, a najavile da će već sledeće godine njihovi pogledi biti usmereni ka pobedničkom trofeju.

Desetine gledelaca je po velikoj vrućini uživalo u ovom trkačkom danu, a na stazi je bilo još vrelije. Pored trka u okviru takmičenja, u vožnji kartinga su se u promotivnim trkama oprobali novinari i sponzori, a tu su bila i dva asa - mlade nade profesionalnog kartinga. Koliko su pojedini akteri ovih trka ozbiljno shvatili imperativ pobede u ime kuća koje predstavljaju, govori činjenica da su svoja mesta ustupili upravo mladim kartingašima.

Tako je u trci sponzora za Sportski Fond Cepter trijumfovao Nikola Miljković (takmičar u Klasi 3 prvenstva Srbije), dok je za novinare Sportskog Žurnala nastupao i pobedio Aleksa Radojković (takmičar Klase 1 prvenstva Srbije u kartingu). I ako rutinskim pobedama, ovi asovi su bili potpuno iznenadjeni pobedničkim šampanjcima koji su ih dočekali na pobedničkom postolju, tako da nije izostalo trijumfalno `kupanje`.

Na kraju, možda je najbolja ocena održanog Kupa to što su već sledećeg jutra nakon takmičenja počele pristizati prijave za učešće na Karting Kupu za Amatere 2010, iako organizatori još nisu objavili kada će se takmičenje održati.

Nakon Kupa slede još tri trke Kopi Centar TAŠ - Letnje Timske Lige, koja se održava u organizaciji KALa u letnjoj pauzi prvenstva za amatere, a onda od 1. septembra sledi završnica prvenstva i poslednjih 5 trka, koje će dati odgovor ko će biti ovogodišnji šampioni Karting Amaterske Lige 2009.

Sve informacije o takmičenjima u organizaciji KALa možete dobiti putem web sajta www.karting-amateri.com