Mihael Šumaher pred trku u Imoli

Mihael Šumaher pred trku u Imoli

Mihael Šumaher pred trku u Imoli

Šampion Mihael Šumaher je posle punih pet godina rekao da nema šta da izgubi u novoj sezoni koju su u prve tri trke obeležili Fernando Alonso i Reno. Videćemo kako će Fernando izdržati pritisak liderske pozicije. Lako je voziti za peto ili šesto mesto, ali biti prvi... Ne znam? Na drugoj strani, nemam šta da izgubim. Dva osvojena boda nisu rezultat za ponos - rekao je Mihael Šumaher.Vozač Ferarija očekuje da će Alonso iz trke u trku polako usporavati ritam kako bi sigurno osvajao bodove. Mislim da niko ne veruje da će Alonso pobediti i na preostalih 16 trka. U današnjim uslovima to je nemoguće. Reno jeste ubedljiv, ali sve može da se promeni već od nedelje i San Marina. Alonso je bez sumnje dobar vozač. Međutim, za titulu je potrebno nešto više. Potrebna je stabilnost, i hladna glava. Šampionat nije odlučen.

Ferari je posle neuspeha u Bahreinu nastavio da testira novi bolid F2005 kojim su Šumaher i Barikelo za nepunu nedelju prešli 2.500 kilometara. Vreme je da počnemo da pobeđujemo. Znam da je Imola mesto na kojem je Ferari godinama bio najbrži, i možda je upravo moja sudbina da prvi trijumf u 2005. ostvarim baš u San Marinu - dodao je Šumaher koji je u poslednjih šest godina pet puta pobeđivao u Imoli

Fernando Alonso je doputovao u dvorište Ferarija kao optimista. Pista „Enco i Dino Ferari“ je smrt za ogibljenje. Točkovima se redovno udara u proširenja pored staze, i bolid mora da bude vrhunski pripremljen. Takođe, u krivinama se vozi agresivno i jedna greška je dovoljna da završite u šljunku pored staze. Rekao sam vam sve ovo ne da bih se opravdao za mogući neuspeh već da bih vam objasnio koliko je teško pobediti u Imoli. Ipak, optimista sam jer Reno ima ubedljivo najbolji bolid u Formuli 1 - zaključio je Fernando Alonso, lider šampionata sa 26 bodova.