Mercedesov kamion budućnosti

Mercedesov kamion budućnosti

Mercedesov kamion budućnosti

Jedan od razloga zašto je Mercedese vodeći svetski automobilski brend jeste i taj što već sada gledaju daleko u budućnosti i vredno rade na razvijanju kamiona koji će se na putevima naći kroz desetak godina.

Kamiondžije, znajte da Mercedes misli na vas! Nemački proizvođač automobila ali i kamiona već sada je predstavio svoju viziju kamiona koji će se na putevima širom sveta naći oko 2025. Akcenat je bačen na udobnost tokom vožnje na dugim distancama ali i na autonomiju kamiona u velikoj veri.
Ovaj futuristički koncept biće predstavljen na Internacionalnom sajmu komercijalnih vozila u Hanoveru, a pre svega će se hvaliti novim i inovativnim tehnologijama. Jedna od takvih je i "autonomna vožnja", nešto o čemu se često priča u poslednje vreme. Mercedes tvrdi da je sistem autonomne vožnje testiran na ovom kamionu pri brzini od 80 kilometara na sat i da kamion bez problema održava brzinu u skladu sa ograničenjima na putu.
Kabina je opremljena sedištem za vozača prve klase. Dominira minimalistički stil, a jedan zanimljiv detalj jeste i osvetljenje kontrolne table, koje svetli u beloj boji kada se pokrene motor a kada autonomni sistem preuzme kontrolu onda lampice svetle u plavoj boji.