Mercedes se povlači iz jednog takmičenja

Mercedes se povlači iz jednog takmičenja

Mercedes se povlači iz jednog takmičenja

Nemački gigant beleži sjajne rezultate u najjačim svetskim automobilskim takmičenjima ali jedno natjecanje je ipak previše za njih pa se od naredne godine neće pojavljivati na stazama u Austriji.

Mercedes iza sebe ima sjajnu sezonu u Formuli 1 gde su apsolutno dominanatni. U DTM seriji takmičenja su takođe veoma dobri ali kada je u pitanju Austrijska V8 Serija Superautomobila tu ih više nećemo gledati. To je objavio tim "Erebus" koji je za potrebe takmičenja koristio par Mercedes model SLS AMG.

Razlog za odustajanje jesu slabi rezultati ovog tima, saradnje koja se nije ispostavila kao uspešna. Za tri godine koliko su u takmičenju Mercedes je uspeo da pobedi na svega dve trke što iz je ostavilo na jedanaestom mestu u poretku timova u 2013. i 2015. dok su "najbolji" bili 2014. kada su zauzeli sedmo mesto.

Odustajanje Mercedesa znači da će se i tim Erebus okrenuti Holden VF Commodore automobilama pa će tako od 24 automobila učesnika čak 13 biti ovaj isti model. Pored njega tu su i Ford "Falcon", Nissan "Altima" i Volvo "S60".