Mercedes predstavio SUV kupe

Mercedes predstavio SUV kupe

Mercedes predstavio SUV kupe

U pitanju je konceptni model koji je predstavljen na sajmu automobila u Pekingu i koji poseban akcenat baca na sportsko uživanje u vožnji iako se nalazite u nečemu što bi originalno trebalo da bude terenac.

U Mercedesu uporno insistiraju na tome da je njihov konceptni SUV kupe napravljen sa jakim akcentom na sportsku vožnju ali je nama zaista teško da vozilo koje je dugačko 4935mm i široko 2044mm zamislimo kao sportsko.

Ipak Mercedes ima adute za svoju tvrdnju, kao što su izuzetno dinamičko vešanje zahvaljujući kontrolnom sistemu koji nosi naziv "Dynamic Select Control", a koji obezbeđuje četiri potpuno različita tipa prenosa snage uz podešavanja koja vozač može sam štelovati.

Ovaj model ima točkove od 22 inča koji se nalaze ispod ogromnih blatobrana, tu su i široka ramena i veliko odstojanje od zemlje. Kao i većina konceptnih modela Mercedesa i ovaj SUV kupe je sive boje koja podseća na legendarne trkačke automobile iz 30-ih i 50-ih, čuvene "Srebrne strele".

Što se motora tiče u pitanju je V6 benzinski agregat zapremine 3.0 litara koji daje snagu od čak 329 konja uz obrtni momenat od 480Nm. Što se prenosa tiče, u pitanju je devetobrzinski automatski menjač. Pogon je naravno na svim točkovima.

Iako se o više detalja ne zna mnogo, pre svega kada će se krenuti sa proizvodnjom, sigurno je da će ovaj model biti direktan konkurent modelu BMW X6 druge generacije.